Pages

Thursday, 29 August 2013

Update Terkini: Ekal dan rumah baru

Assalamualaikum uaollssss...

Lame nau ibu tak jenguk blog ni....bersawang..berlumut...berhabuk!!!

sebelum ni ibu terlalu malas bizi tak hengat...sampai takde masa nak update blog tetiaap hari..hukhuk

tambah2 lagi b4 ni ibu mabuk teruk... YES!! haikal nak jadik abg long dh... masa entry ni ditaip ibu dh 38 weeks dh pun..haha

so far update terkini:

Ekal:
  • bakal jadik abg long dlm masa 2 minggu ni..hehe
  • eksaitednye kemain lg...tetiap mlm before tido nak pelok adik dulu (baca: pelok perut ibu sampai tertido)
  • makin cerdik..makin byk mulut...mengomel mcm org tua...kuat membebel
  • dah lancar baca alif ba ta...dh pandai kira 1-20...tapi ABC kucar kacir lagi! haha
  • hobi: menyanyi + menari + berlakon jadik atomen!
  • dalam proses nk potty train...weeeehuuuu!!

Rumah baru:
  • dah dapat kunci bulan 6 aritu (kira hadiah beday haikal gitu..haha)
  • grill DONE
  • plaster ceiling DONE
  • wiring: DONE
  • pasang lampu kipas IN PROGRESS
  •  table top wet kitchen DONE
  • sekarang ni tinggal nak pasang kabinet dapur pastu bersihkan rumah

Ibu plan nak pantang kat umah baru...tapi disebabkan wiring lambat masuk, terpaksa la delay lagi... ingatkan sempat la nk wat open house raya kat umah baru...ngengehngeh

ibu target dalam bulan oktober nanti everything dh setel n dah boleh duduk rumah baru... leh wat house warming plus kenduri aqiqah adik ekal sekali...In Sya Allah

Alamak!! adik dalam perut ni mengeras lak...ibu nak g jenjalan jap...rasa nak patah pinggang duk lama2...huhu

ok lah...ibu gerak dulu ye..ade mood rajin nanti ibu update lagi..hehe

till then~~~

1 comment: