Pages

Sunday, 11 December 2011

Haikal's Milestone


tengah boring2 ni terpandang la calendar kat atas meja ni... dah bulan Disember rupenye...pejam pelik pejam celik dah almost 6 bulan berlalu since ekal was born.... Tarikh keramat 15 Jun 2011 tak kan  ibu lupakan..(ececeh...) 

Ibu ingat lagi..mase tu AyahEkal nak sangat ibu bersalin kat penang..katenye anak sulung kena ikut ayah..jadik anak penang..haha..ibu ikutkan je la...


jenuh ibu nak panjat batu tu dengan pewot boyot ni..hehe
Seminggu sebelum ekal lahir, ayah bawak ibu balik penang...ibu pun tak larat nak gi keja dah..ekal duk tendang2 perut ibu..(oh...bahagianya rase time tu..) Kalau ekal nak tau, mase minggu terakhir ekal dalam perut ibu, ibu teringin sangat nak jenjalan kat tepi pantai..haha...siap teringin nak air kelapa bagai..(sbb tu kot ekal lahir kulit bersih..)

sehari sebelum ekal lahir, tetibe ibu perasan ekal tak bergerak-gerak dalam perut ibu ni..mase tu ibu cuak betol! dalam hati ni Allah je yg tau betapa ibu takut sesuatu jadi kat ekal...


14 jun - 10 pagi ayah ngan maktok bawak ibu pegi Hospital Bersalin Pulau Pinang...mase tu ibu siap pesan ngan ekal kat dlm pewot tu..ibu suruh ekal tendang2 ibu, tp takde respon... tapi elok je ibu sampai hospital, ttbe ibu rase ekal main kick boxing kat dlm pewot..(hai la anak...dalam pewot lg dah banyak akal ea...haha)
Syukur Alhamdulillah... dah alang2 sampai hospital, ibu wat la cek up sekali..rupe-rupenye jalan dah bukak 1 cm..terus ibu kena warded...Jam 10 malam jalan dah bukak 4 cm, ibu terus kena tolak masuk Labor Room.. mase ni ibu bosan sangat sbb ibu tak rase sakit langsung...kena la duk dlm LR tu..nasib baik ayah ekal teman ibu time tu..haha..jam 3 pagi ibu dah start rase sakit...mase ni jalan dah bukak dalam 7 cm..nak menunggu jalan bukak sampai 10 cm tu ibu siap tertido lg tau!haha... Jam 6.23 pagi ekal pun  kuar melihat dunia...Syukur Ya Allah...mase tu ibu cam tak caye je..hehe
6 hours before u were born..

Amanah Allah untuk Ibu dan Ayah




Sekarang ekal dah nak masuk 6 bulan..dah macam2 perangai ekal tnjuk kat ibu ye...

No comments:

Post a Comment