Pages

Monday, 16 April 2012

10 bulan suda...

semalam genap anak ibu 10 bulan...dah macam2 ragam...dah makin cerdik n byk akal!!haha..

Khamis lepas bwk cek up klinik...

Nurse: berat naik sikit je....naik 400 gram..skrg 10.6 kg...tak bagi makan ke?

Ibu: aritu dia demam campak seminggu...takde selera makan sgt mase tu...

Nurse: ooo.... dah makin tinggi haikal ni...BMI pun dah kurang... Eh??

Ibu: ape dia nurse?

Nurse: ukuran kepala dia besar....kepala besar sebelum usia...mesti banyak akal ni...haha

Ibu: (dalam hati: memang pon T__T)

dah 10 bulan ni haikal dah pandai macam2...setakat ni dah pandai tatih...bab2 meniti tu dh expert sgt dh...siap berlagak tak bagi ibu pegang dia kalo dia tgh berditi dekat sofa..hehe

aritu dah ajar berjalan...tp maju 2 tapak je...pastu DUBB!!! jatuh terduduk....!!
sejak tu dia mcm berhati2 ckit nk suh berjalan kalo org x pegang dia..

tapi bila ajak tatih, bukan main laju lg dia tatih skrg ni...tak cukup satu umah dia nk pusing!hehe

Ayah dah belikan haikal kereta PINPIN utk dia...mule2 beli x reti main...bawak bal;ik umah maktok dia, baru sehari kat sana terus expert!!mentang2 la umah maktok dia besar...luas lak tuh..puas ati main keta kat sana..:P



mase 9 bulan setengan aritu ekal demam campak...sian kat dia.. tp demam2 pun lasak tak hengat budak ni!

sian anak ibu!!

guard pintu...tak bagi kucing masuk!hahaha

haippp!!! takleh masukkK!!!    
yang paling penting, Ekal apntang nampak kamera!!hahahaha...kalo nampak je henpon ibu, ttbe wat muke comeyy dengan harapan adela org nk amik gambar dia...hehe..


layan kan je~~

CAKKK~~~

say cheseeeee~~


masam je muke!
dan yang paling penting sekali, I'VE BEEN FULLY BREASTFEEDING HAIKAL FOR 10 MONTHS!! ALHAMDULILLAH...THANK YOU ALLAH~~

THE BEST MOMENT EVER~~

No comments:

Post a Comment